Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Xabier Iriondo Ibarguren (1934) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Eguneroko bizimoduan ardoa eta pattar merkeena edaten zen. 1941-1942 urteetan gosea pasa zuten; errazionamenduko jatekoa izaten zen. Goseteak eta diru eskasiak estraperloa ekarri zuen. Trenean poliziak ibiltzen ziren zelatan. Ogia ez zen jateko modukoa izaten.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Garia baino arto gehiago etxean
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Estraperloko merkantzia gainean
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Erbesteratutako haurrak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Errazionamendua eta ordaina
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia