Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Xabier Iriondo Ibarguren (1934) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Eguneroko bizimoduan ardoa eta pattar merkeena edaten zen. 1941-1942 urteetan gosea pasa zuten; errazionamenduko jatekoa izaten zen. Goseteak eta diru eskasiak estraperloa ekarri zuen. Trenean poliziak ibiltzen ziren zelatan. Ogia ez zen jateko modukoa izaten.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Garia simaur azpian gordeta
Justina Jauregi Lizarralde (1932)
Zumarraga
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia


