Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Mutikotan fruta-arboletatik lapurretan
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Errotari azkarra
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errota barik ogirik ez
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Errazionamendua ezagutu zuen Juakinak
Juakina Gaztelumendi Urdanpilleta (1940)
Lezo
-
Errazionamendua
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate