Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Enkarguak egiten, "bi xox" ateratzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Ibarruriko frontoia
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Laguna soldaduarekin ezkondu
Juli Gallastegi Ezkurra (1921)
Arrasate
-
Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Manuel Odriozola Otaegi (1931)
Anoeta
-
Gerra osteko goseari eusten
Gregorio Etxeberria Esteberena (1924)
Pasaia
-
Alondegira, errazionamendu bila
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gerra garaian ez ziren konturatzen zer ari zen gertatzen
Felixa Izagirre Agirregabiria (1929)
Astigarraga
-
Guardia Zibila baserria erregistratzen
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Garia Zegamako errotan ehotzen
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain


