Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Babarrun bila Nafarroara, bizikletan
Andres Ormazabal Izeta (1916)
Donostia
-
Trabajadoreak
Tiburtzio Aranburu Lekuona (1925) Faustino Galdos Arbide (1934) Juan Galdos Arbide (1924) Santos Mitxelena Aranguren (1931)
Oiartzun
-
Bergaran neskame; igandean bizikletan etxera meriendatzera
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Langile arruntarentzat oso zaila dirua aurreztea
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Errotara ezkutuan joan, eta astoa galdu
Miel Izagirre Arrue (1929)
Urnieta
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia