Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Soldadu ez joateko medikua "erosi"; Karta bidezko komunikazioa
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Guardia zibilaren ondoan egindako eskapada
Pedro Sarasola Idarreta (1930)
Astigarraga
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Polizia eta nagusiak estraperloan
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo