Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
"Tren txiki"ak salbatu zuen Andoain
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Burdina estraperloan
Iñaki Bravo (1925)
Berriz
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Ama jan gabe gelditzen zen semeek jan zezaten
Mertxe Altuna Iruretagoiena (1945)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean txerria ezkutuan hil zuteneko pasadizoa
Benita Lauzirika Lauzirika (1931)
Amoroto
-
Gerra osteko errazionamenduaren astindua
Martin Aranburu Artano (1926)
Andoain
-
Gerrako oroitzapenak
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Kupoa entregatu beharra eta gosea
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza


