Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Gerraostea
Juani Maiza Mañeru (1942)
Etxarri Aranatz
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Gerra garaian ez ziren konturatzen zer ari zen gertatzen
Felixa Izagirre Agirregabiria (1929)
Astigarraga
-
Industriaren loraldia Antzuolan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gerra denbora eta gerra ostea
Pedro Mari Zubizarreta Iregi (1932)
Eskoriatza
-
Gose denborako bihurrikeriak
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude