Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Estraperloa
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Dendan lanean, errazionamendu garaian
Pilar Azkarretazabal Bengoa (1924)
Aretxabaleta
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
1940an morroi joan zen auzora
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio