Janaria apreziatzeko onena gosea
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, taloa jaten zuten beti, batzuetan esnearekin. Gosea zegoenez, gehiago apreziatzen zuten jaten zutena.
Informazio gehiago: Janaria apreziatzeko onena gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Estraperloan zebilela mandoa etzan zenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Estraperloan txerria hil
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Eibarrera gosea pasatzera
Jesusa Astigarraga Carral ()
Eibar
-
Arkumeak
Milagros Amonarriz Otegi (1935)
Amasa-Villabona
-
Goserik ez baina oso pobre
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Estraperloan
Martzelina Kalzakorta Zenarruzabeitia (1931)
Mutriku
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Sindikatuaren kexa
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo