Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Hizlaria(k): Maria Dolores Maiza Artola (1937) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Garia entregatu egin behar izaten zen. Baserritar bakoitzak hainbesteko bat ehotzeko baimena izaten zuen. Errotara joaten zirenean, kartila eraman behar izaten zen, eta errotariak bertan idatzi behar izaten zuen zenbat eho zen. Hilaren azkenean, errotariak ehotako guztiaren kontua entregatu behar izaten zuen. Ehotako proportzioaren arabera hainbesteko bat ordaindu behar izaten zuen Maria Doloresen aitak.
Informazio gehiago: Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Ekonomia gerraostean
-
Otxandioko harakina
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Estraperloa
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Errazionamendua banatzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gerra osteko elikadura
Rita Larrea Lopetegi (1930)
Lezo
-
Meta barruan ezkutatutako babarruna usteldu zitzaien
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia