Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Hizlaria(k): Maria Dolores Maiza Artola (1937) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Garia entregatu egin behar izaten zen. Baserritar bakoitzak hainbesteko bat ehotzeko baimena izaten zuen. Errotara joaten zirenean, kartila eraman behar izaten zen, eta errotariak bertan idatzi behar izaten zuen zenbat eho zen. Hilaren azkenean, errotariak ehotako guztiaren kontua entregatu behar izaten zuen. Ehotako proportzioaren arabera hainbesteko bat ordaindu behar izaten zuen Maria Doloresen aitak.
Informazio gehiago: Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Ekonomia gerraostean
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gerra denboran jangelak jarri zituzten pobreentzat
Maritxu Ezenarro Idiakez (1929)
Getaria
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Tren bidez estraperloa
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Auzokoekin harremana
Txomin Usandizaga Murgiondo (1934)
Andoain
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Oiartzungo errotara
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia