Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Baserriko jeneroak saltzen zituztenekoa
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Estraperloa
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Goserik ez
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Garia eta indabak entregatu behar
Cipriano Diaz de Mendibil Biteri (1924) Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Eibartar errefuxiatuak etxean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea