Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko komeriak
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
1940an morroi joan zen auzora
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Birramonak miñoia menderatu
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo


