Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Garai batean, laguntasun handiagoa zegoen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Baserrian ez dute goserik pasatu
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
Bost senideko familia
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Gerraostean, soldadutza eta gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Erosleek diru gutxi; merkataritza ikasketak
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Garia
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku