Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan
-
Barazkien salmenta ona gerraostean
Mari Ardanza Azkarate (1927)
Durango
-
Gisu-labeak eta txondorrak
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku