Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, ogiaren gosea
Margari Arrue Amunarraiz (1923)
Hernani
-
Gerraostean ogi falta
Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Gerraosteko eza; ama zaku-fabrikan lanean
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Jende asko eskean
Eusebio Arriolabengoa Mendizabal (1925)
Aramaio