Oporretara Ataungo baserrira
Hizlaria(k): Maria Rosario Mujika Imaz (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Oporretan Ataungo baserrira joaten zen eta baserriko lanetan aritzen zen. Ogia etxean egiten zuten eta nola egiten zuten azaltzen du; 8-10 egunerako egiten zuten ogia. Ogi beltza txikia zela ezagutu zuen. Ez zuten goserik sekula pasa amak baserritar eta artzainei arropa egiten zien eta trukean jakiekin ordaintzen baitzien. Amarengandik jaso zuen josteko zaletasuna.
Informazio gehiago: Oporretara Ataungo baserrira
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Errazionamendu ogia Mendibildik behera botaz gero...
Felipe Etxeberria Telleria (1935)
Legazpi
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Trukuman eta Mallu baserrietan morroi
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza
-
Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Milagros Zeberio Aranburu (1921)
Hernani
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Aita lanik gabe, bueltan
Mari Kruz Mendizabal Etxeberria (1923)
Errenteria