Gose-denboran artoa erreta
Hizlaria(k): Antonio Zendoia Garmendia (1931) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Artoa taloa eginda jaten zen. Bestela, egosi eta morokila jaten zuten esnearekin. Gose-denboran artoa erreta ere jan izan zuen.
Informazio gehiago: Gose-denboran artoa erreta
Ekonomia gerraostean
-
Soldaduekin ikasi erretzen
Jesus Furundarena Goenaga (1924)
Mutriku
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Behi lapurrak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Estraperloa egitea errazena...
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Mugatik jendea pasatzea arriskutsu
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan