Gose-denboran artoa erreta
Hizlaria(k): Antonio Zendoia Garmendia (1931) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Artoa taloa eginda jaten zen. Bestela, egosi eta morokila jaten zuten esnearekin. Gose-denboran artoa erreta ere jan izan zuen.
Informazio gehiago: Gose-denboran artoa erreta
Ekonomia gerraostean
-
Gosea
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Gerra ostea
Andres Ereño Atutxa (1917)
Etxebarri
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Errazionamendu garaia
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Baserriko jeneroak saltzen zituztenekoa
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano