Gose-denboran artoa erreta
Hizlaria(k): Antonio Zendoia Garmendia (1931) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Artoa taloa eginda jaten zen. Bestela, egosi eta morokila jaten zuten esnearekin. Gose-denboran artoa erreta ere jan izan zuen.
Informazio gehiago: Gose-denboran artoa erreta
Ekonomia gerraostean
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Gose garaiko komeriak
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Olio litro bat ehun pezetatan
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Nafarroara errotara; kontrabandoa
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Errotak ezkutuan lanean eta kontrabandoa
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerra ostea baserrietan, kalean
Eibar