Babarruna eta artoa entregatu beharra
Hizlaria(k): Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Hozkailurik ez zegoenean, "freskera". Arrautzak karetan jartzen zituzten, ondo mantentzeko. Francoren garaian babarruna entregatu behar zen, eta babarruna garrafoian sartzen zuten, lur azpian. Garirik ez zegoen inguruetan. Ogia erosi egiten zuten. Tabakoa.
Informazio gehiago: Babarruna eta artoa entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gerra osteko gosea; aitaren lanpostua
Boni Alberdi Jauregi (1926)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Xabier Aierdi Aldasoro (1924) Jose Azpeitia Otaño (1924) Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924) Antonio Larrañaga Larrañaga (1931) Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Errotak itxita gerraostean; guardia zibilekin gertatutakoa
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta