Babarruna eta artoa entregatu beharra
Hizlaria(k): Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Hozkailurik ez zegoenean, "freskera". Arrautzak karetan jartzen zituzten, ondo mantentzeko. Francoren garaian babarruna entregatu behar zen, eta babarruna garrafoian sartzen zuten, lur azpian. Garirik ez zegoen inguruetan. Ogia erosi egiten zuten. Tabakoa.
Informazio gehiago: Babarruna eta artoa entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Arrasate edo Mondrague
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Arraina baserriko gauzen truke
Pilar Araukua Andikoetxea (1933) Mari Azkarate Araukua (1924)
Bermeo
-
Errazionamendu kartila
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia