Ogia errazionamenduan
Hizlaria(k): Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933) Herria: Zaldibar (Bizkaia)
Ogia etxean egiten zuten, baina kalekoek errazionamenduan erosi behar izaten zuten. Ogi txiki bat ematen zioten bakoitzari egunean. Orduan beharrizan handia zegoen eta eskekoak ere sarri ikusten ziren. Dirua eman barik, artabururen bat edo ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia errazionamenduan
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Auritzera arno bila kontrabandoz
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Garia entregatu beharra
Isabel Kerejeta Garmendia (1916)
Legazpi
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Juan Berezibar Ibabe (1930)
Arrasate
-
Ergobira astoarekin joan zeneko estutasunak
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia