Ogia errazionamenduan
Hizlaria(k): Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933) Herria: Zaldibar (Bizkaia)
Ogia etxean egiten zuten, baina kalekoek errazionamenduan erosi behar izaten zuten. Ogi txiki bat ematen zioten bakoitzari egunean. Orduan beharrizan handia zegoen eta eskekoak ere sarri ikusten ziren. Dirua eman barik, artabururen bat edo ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia errazionamenduan
Ekonomia gerraostean
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Etxean buruhausteak janariarekin
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
"Gularik ez, goserik ere ez"
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Antzuolako industria gerra aurreko urteetan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara