Ogia errazionamenduan
Hizlaria(k): Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933) Herria: Zaldibar (Bizkaia)
Ogia etxean egiten zuten, baina kalekoek errazionamenduan erosi behar izaten zuten. Ogi txiki bat ematen zioten bakoitzari egunean. Orduan beharrizan handia zegoen eta eskekoak ere sarri ikusten ziren. Dirua eman barik, artabururen bat edo ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia errazionamenduan
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Konpresoreen sorrera, Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Abenturak estraperloan zebilela
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta