Ogia errazionamenduan
Hizlaria(k): Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933) Herria: Zaldibar (Bizkaia)
Ogia etxean egiten zuten, baina kalekoek errazionamenduan erosi behar izaten zuten. Ogi txiki bat ematen zioten bakoitzari egunean. Orduan beharrizan handia zegoen eta eskekoak ere sarri ikusten ziren. Dirua eman barik, artabururen bat edo ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia errazionamenduan
Ekonomia gerraostean
-
Txahala ukuiluan hil eta Guardia Zibila etxera
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Patata eta angula kontrabandoa
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Errotara ezkutuan gerra ondoren
Joxe Antonio Urretabizkaia Otamendi (1928)
Asteasu
-
Gerraostean errotara gabaz eta guardia zibilak
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean eskekoak baserrira
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Sagar faltarik ez
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño


