Ogia errazionamenduan
Hizlaria(k): Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933) Herria: Zaldibar (Bizkaia)
Ogia etxean egiten zuten, baina kalekoek errazionamenduan erosi behar izaten zuten. Ogi txiki bat ematen zioten bakoitzari egunean. Orduan beharrizan handia zegoen eta eskekoak ere sarri ikusten ziren. Dirua eman barik, artabururen bat edo ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia errazionamenduan
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrei esker iraun zuten gose denboran
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Dimako errotak; errotariaren zaldia; Mañariraino errotara
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Ibarruriko frontoia
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia