Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Bizimodu aldaketa gerra ondoren: gosea. Ogi gutxi zuten. Artua esnearekin egosten zuten, baina artua ere entregatu behar izaten zuten. Patata eta babarruna ere bai. Errotak itxita egon ziren; mailuarekin jotzen zuten artoa. Garirik ez da izan sekula inguruetan.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Kontrabandoa: sakarina, angula eta bizikleta piezak
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Etxean, umorea ez zen falta
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerraostean, ogiaren gosea
Margari Arrue Amunarraiz (1923)
Hernani
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Desterrutik itzuli eta praktikante jarraitu
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia