Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Bizimodu aldaketa gerra ondoren: gosea. Ogi gutxi zuten. Artua esnearekin egosten zuten, baina artua ere entregatu behar izaten zuten. Patata eta babarruna ere bai. Errotak itxita egon ziren; mailuarekin jotzen zuten artoa. Garirik ez da izan sekula inguruetan.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Estraperloko kontu tristeak
Markos Manterola Zulaika (1937)
Aia
-
Goserik ez gerraostean
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
1.000 pezetako isuna
Jabier Isasa Mitxelena (1929)
Lezo
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku