Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Bizimodu aldaketa gerra ondoren: gosea. Ogi gutxi zuten. Artua esnearekin egosten zuten, baina artua ere entregatu behar izaten zuten. Patata eta babarruna ere bai. Errotak itxita egon ziren; mailuarekin jotzen zuten artoa. Garirik ez da izan sekula inguruetan.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Errotak itxi eta jendea argaldu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Errazionamendua banatzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Garia entregatu behar
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairuei
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Errazionamendua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Diortxueneko bezeroak eta janaria
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria