Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Behi lapurrak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Eibarrera atzerritarrak lanera
Gaspar Alvarez Lucio (1918)
Eibar
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Bezeroekin gertuko harremana I: gerra ostea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Jeneroa ez entregatzeko, ezkutatu
Pedro Sarasola Idarreta (1930)
Astigarraga