Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Donostiara arrain bila
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Gerra garaian, arbia jaterainoko gosea
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Errotak eta errazionamendua
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia