Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Ubalategiko garia
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Errazionamendua; azalik gabeko laranjak salgai
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Amona kontrabandoan
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Maisua Guardia Zibilarengana ez errekisatzeko eskatuz
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Gerraosteko gosea II
Teresa Bengoa Azula (1930) Mari Paz Elorriaga Garitaonandia (1932)
Abadiño
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Gauez ezkutuan Larruskaingo errotara
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro