Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Arabara etxerako gari eta patata bila
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Gazi-kutxa bete-bete
Mari Karmen Urdangarin Letamendia (1926)
Hernani
-
Kontrabandoan puxka bat ibilia
Luis Iribarren (1928)
Erroibar
-
Gerraostea
Juani Maiza Mañeru (1942)
Etxarri Aranatz
-
Purruteneko dendan arrazionamendua
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Ogi gosea
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio