Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean baserriko jeneroa entregatu beharra
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Animalia hilketa kontrolatua
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Estraperloa eramaten harrapatu
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Errazionamenduko janaria
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gariaren inguruko lanak
Hilario Garmendia Garmendia (1932)
Baliarrain
-
Oliorik ez kozinarako
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Arraina soberan etxean
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Riojano
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku