Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
Anaia, "traperoa"
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Etxeen errenta soldataren araberakoa
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Kontrabandoa, Hendaiatik batelean
Maria Angeles Elduaien Emazabel (1936)
Hondarribia
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
"Dena konpondu egiten zen"
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Guardia zibilarekin arazoak errotan
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia
-
Auzo-erromeriak; gerraosteko egoera
Eulali Madinabeitia (1924)
Aretxabaleta