Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Hizlaria(k): Manoli Zabalegi Aristimuño (1933) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerraostean, makina bat jarri zuen bere aitak artoa txikitzeko. Azukrearekin eta esnearekin nahastuta jaten zuten. Azukrea, ogia eta olioa erosten zituzten. Gainontzekoa etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Ekonomia gerraostean
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Ikatza lapurtu eta herritarrei saldu
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Nafarroara, irin bila
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Gerra bukatu eta gosea etorri
Maria Pilar Beloki Ormazabal (1932)
Andoain


