Gose garaia eta jakien prezioak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerraostean, elikagaiak zer preziotan zeuden eta etxerako zer erosten zen aipatzen dute. Aitak egunean 10-12 ordu egiten zituen lanean, eta, hala ere, dendako gastuei aurre egiten lanak izaten ziren. Hilaren amaieran, aitak soldata kobratutakoan, ama dendara joaten zen zorrak kitatzera. Baserrian ez zuten jateko faltarik, baina kalean...
Informazio gehiago: Gose garaia eta jakien prezioak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Gosea
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Goizuetako bidean, Arano
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Gisu-labeak eta txondorrak
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
Gerraostean, ogiaren gosea
Margari Arrue Amunarraiz (1923)
Hernani
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar