Gose garaia eta jakien prezioak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerraostean, elikagaiak zer preziotan zeuden eta etxerako zer erosten zen aipatzen dute. Aitak egunean 10-12 ordu egiten zituen lanean, eta, hala ere, dendako gastuei aurre egiten lanak izaten ziren. Hilaren amaieran, aitak soldata kobratutakoan, ama dendara joaten zen zorrak kitatzera. Baserrian ez zuten jateko faltarik, baina kalean...
Informazio gehiago: Gose garaia eta jakien prezioak
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Errotara ezkutuan joan behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Mandoak ezin garraiaturik
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Ogi zuriaren gosez
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia