Gose garaia eta jakien prezioak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerraostean, elikagaiak zer preziotan zeuden eta etxerako zer erosten zen aipatzen dute. Aitak egunean 10-12 ordu egiten zituen lanean, eta, hala ere, dendako gastuei aurre egiten lanak izaten ziren. Hilaren amaieran, aitak soldata kobratutakoan, ama dendara joaten zen zorrak kitatzera. Baserrian ez zuten jateko faltarik, baina kalean...
Informazio gehiago: Gose garaia eta jakien prezioak
Ekonomia gerraostean
-
Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Gerra ondorengo urte gogorrenak ez zituen ezagutu
Axun Oiartzabal Sagarzazu (1946)
Lezo
-
Janaria lapurtzeko beldurrez
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Biriatun kontrabandoa beti
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Errazionamendu garaian nola-hala moldatu behar
Maria Dolores Etxeberria Zalakain (1929)
Ibarra
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Garia entregatzeko pasatako komeriak
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia


