Gose garaia eta jakien prezioak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerraostean, elikagaiak zer preziotan zeuden eta etxerako zer erosten zen aipatzen dute. Aitak egunean 10-12 ordu egiten zituen lanean, eta, hala ere, dendako gastuei aurre egiten lanak izaten ziren. Hilaren amaieran, aitak soldata kobratutakoan, ama dendara joaten zen zorrak kitatzera. Baserrian ez zuten jateko faltarik, baina kalean...
Informazio gehiago: Gose garaia eta jakien prezioak
Ekonomia gerraostean
-
Laranja-azalak eta gutiziak
Pakita Eizagirre Arruti (1933) Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Bonbardaketa ostean Arratzutik Errenteria auzora
Pilar Txopitea Uribarri (1924)
Gernika-Lumo
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Gerrak ekarritako komeriak
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Ogia estraperloan
Juli Berezibar Arabaolaza (1916)
Arrasate
-
Taloa eta ogia
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Behi lapurrak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga