Sagar faltarik ez
Hizlaria(k): Carmen Jauregi Zabala (1924) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean, baserrian ez zuten janik falta izan. Sagar eta gaztaina ugari izaten omen zen, baina lana ere gogotik egin behar izaten zen. Sagarra zakuetan saltzen zen, eta hori zen neurria; "zakuka". Sei sagar zakukadarekin "gurdi zaharra" osatzen zen.
Informazio gehiago: Sagar faltarik ez
Ekonomia gerraostean
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Amona kontrabandoan
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Baserrian ez dute goserik pasatu
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Gerra osteko gosea
Eustaki Labandibar Retegi (1920)
Errenteria
-
Gerraostea baserrian; erroten egoera
Valentin Ibabe Zubizarreta (1918)
Aramaio