Sagar faltarik ez
Hizlaria(k): Carmen Jauregi Zabala (1924) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean, baserrian ez zuten janik falta izan. Sagar eta gaztaina ugari izaten omen zen, baina lana ere gogotik egin behar izaten zen. Sagarra zakuetan saltzen zen, eta hori zen neurria; "zakuka". Sei sagar zakukadarekin "gurdi zaharra" osatzen zen.
Informazio gehiago: Sagar faltarik ez
Ekonomia gerraostean
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerraostean "karretero" eta estraperloan
Tiburtzio Olabe (1912)
Durango
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Zerriaren manteka
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
"Gota de leche", behartsuei laguntzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa