Errazionamendua urte askoan
Hizlaria(k): Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928) Herria: Abadiño (Bizkaia)
Gerra garaian hasita handik urte askoan oraindik ere, ogia eta beste hainbat gauza errazionamenduan hartzen zituzten. Hala ere, ogia, taloa zein morokila etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendua urte askoan
Ekonomia gerraostean
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Gazetako bi errotak prezintatuta
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Anaiarekin garraio lanetan
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Paretako karea zupatzetik korrokoi osoa janda asetzera
Mari Kruz Urkizu Sarasua (1932)
Lezo
-
Gerrako kontuak; Irun sutan
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
"Auxilio social"era jaten
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein