Ogi gosez
Hizlaria(k): Miren Uriarte Eizagirre (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gose denboran ogia lortzea ez zen batere erraza. Txitentzako zaperoa janda ere pozik egoten ziren.
Informazio gehiago: Ogi gosez
Ekonomia gerraostean
-
Gerra-osteko egoera; garia eta artoa entregatu beharra
Manuel Iraola Goenaga (1926)
Bidania-Goiatz
-
Nahiago hotza pasa, besteren egurra hartu baino
Seberiana Areizaga Beain (1937)
Urretxu
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Errazionamenduko ogirik ez baserritarrentzat
Gumer Irastortza Amiano (1931)
Irun
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Poliziek txanpon ingelesak eskaintzen zizkieten
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain