Gose garaia
Hizlaria(k): Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errenteriara joan ziren errentan, eta han arrazionamendua astean behin izan beharrean hamabostean behin zen. Intxaurrondora joaten jarraitu zuten, horregatik. Ogia oso txarra zen. Arraina nola lortzen zuten. Trikimailuak: ereiteko patata erosten zuten, baina jateko. Tranbian joaten ziren. Boniatoak eta zomorrodun garbantzuak.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Lazkaoko jendea Ataunera gose denboran
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Kontrabandoa
Pedro Iriarte (1937)
Abaurregaina
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Esnearen kipurra amaren dultzea baino nahiago
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo


