Gose garaia
Hizlaria(k): Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errenteriara joan ziren errentan, eta han arrazionamendua astean behin izan beharrean hamabostean behin zen. Intxaurrondora joaten jarraitu zuten, horregatik. Ogia oso txarra zen. Arraina nola lortzen zuten. Trikimailuak: ereiteko patata erosten zuten, baina jateko. Tranbian joaten ziren. Boniatoak eta zomorrodun garbantzuak.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo kontuak
Rufina Irazu Amundarain (1923)
Asteasu
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Ama etxeak garbitzen; gerraosteko miseria
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
Gerraostea
Pilar Askorbebeitia Urigoitia (1932) Miren Gallastegi Ajuriagerra (1932)
Otxandio
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar


