Gose garaia
Hizlaria(k): Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errenteriara joan ziren errentan, eta han arrazionamendua astean behin izan beharrean hamabostean behin zen. Intxaurrondora joaten jarraitu zuten, horregatik. Ogia oso txarra zen. Arraina nola lortzen zuten. Trikimailuak: ereiteko patata erosten zuten, baina jateko. Tranbian joaten ziren. Boniatoak eta zomorrodun garbantzuak.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
"Jan eskasia"
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Gerra ostean ogiarekin arazoak
Migel Amas Egibar (1932)
Andoain
-
Eskasia bai, baina goserik ez
Jesusa Anitua Lejardi (1926) Jose Mari Anitua Lejardi (1924)
Markina-Xemein
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia