Gose garaia
Hizlaria(k): Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errenteriara joan ziren errentan, eta han arrazionamendua astean behin izan beharrean hamabostean behin zen. Intxaurrondora joaten jarraitu zuten, horregatik. Ogia oso txarra zen. Arraina nola lortzen zuten. Trikimailuak: ereiteko patata erosten zuten, baina jateko. Tranbian joaten ziren. Boniatoak eta zomorrodun garbantzuak.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Gerraostean Eibarrera itzulera
Asun Anguera Illarramendi (1928)
Eibar
-
Gerra garaian ez ziren konturatzen zer ari zen gertatzen
Felixa Izagirre Agirregabiria (1929)
Astigarraga
-
Garia ehotzeko osabak ekarritako makina
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
Errazionamendu kartila
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Errazionamendua eta estraperloa
Kontxita Zaldua Zabala (1924)
Urnieta