Goseari aurre egiteko pribilegioa
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Etxean babarrunak jaten zituzten egunero. Gaztainak ere jaten zituzten. Gose handirik ez zuten pasa beraiek, baina badago gosez hil zenik.
Informazio gehiago: Goseari aurre egiteko pribilegioa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Ogiarekin estraperloan
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Estraperloko ibilerak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia