Goseari aurre egiteko pribilegioa
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Etxean babarrunak jaten zituzten egunero. Gaztainak ere jaten zituzten. Gose handirik ez zuten pasa beraiek, baina badago gosez hil zenik.
Informazio gehiago: Goseari aurre egiteko pribilegioa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Gerra denbora eta gerra ostea
Pedro Mari Zubizarreta Iregi (1932)
Eskoriatza
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Eskolarik ez gerra denboran
Lucio Urzelai Gantxegi (1922)
Bergara
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Estraperloko garia
Visitacion Larrinaga Arrese-Igor (1920)
Irura
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia