Goseari aurre egiteko pribilegioa
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Etxean babarrunak jaten zituzten egunero. Gaztainak ere jaten zituzten. Gose handirik ez zuten pasa beraiek, baina badago gosez hil zenik.
Informazio gehiago: Goseari aurre egiteko pribilegioa
Ekonomia gerraostean
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
Ogia falta zeneko janaria
Andoni Arzallus Aristi (1932)
Astigarraga
-
Zilarrezko txanponekin ogi zuria
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Gerra eta gosea
Frantxiska Pagadizabal Artola (1931)
Oiartzun
-
Gernika erre zuten egunaz
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil


