Goseari aurre egiteko pribilegioa
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Etxean babarrunak jaten zituzten egunero. Gaztainak ere jaten zituzten. Gose handirik ez zuten pasa beraiek, baina badago gosez hil zenik.
Informazio gehiago: Goseari aurre egiteko pribilegioa
Ekonomia gerraostean
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errazionamendu garaia
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Txerria partitzerakoan "odolkiak ordainetan"
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Baserriari esker, goserik ez
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Gerra eta gosea
Frantxiska Pagadizabal Artola (1931)
Oiartzun
-
Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria