Goseari aurre egiteko pribilegioa
Hizlaria(k): Txomin Aranburu Artano (1922) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Etxean babarrunak jaten zituzten egunero. Gaztainak ere jaten zituzten. Gose handirik ez zuten pasa beraiek, baina badago gosez hil zenik.
Informazio gehiago: Goseari aurre egiteko pribilegioa
Ekonomia gerraostean
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Nafarroara, irin bila
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Baserriko lanak eta estraperloa
Bittori Zubeldia Garmendia (1926)
Baliarrain
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Kataide-aduana
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku