Gosea; tripa-truke lanak
Hizlaria(k): Higinio Etxabe Getaria (1933) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerraostean, Tripa-truke bidez lanera joaten zen jendea. Kalean gose handia pasatzen zuen jendeak. Baserrian beti babarruna jaten zen.
Informazio gehiago: Gosea; tripa-truke lanak
Ekonomia gerraostean
-
Taberna giroa eta emakumeak
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Osaba estraperlista
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Industriaren loraldia Antzuolan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Eibarko damaskinatuaren urte goxoak
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Errazionamendu garaiko komeriak
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Igandetan, opil bana
Maria Luisa Etxebarria Elorza (1932)
Aramaio