Gosea; tripa-truke lanak
Hizlaria(k): Higinio Etxabe Getaria (1933) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerraostean, Tripa-truke bidez lanera joaten zen jendea. Kalean gose handia pasatzen zuen jendeak. Baserrian beti babarruna jaten zen.
Informazio gehiago: Gosea; tripa-truke lanak
Ekonomia gerraostean
-
Irina lortzeko bideak asmatu behar
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Estraperlo kontuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Florentino Eizagirre Ayerza (1941)
Zarautz
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia