Gosea; tripa-truke lanak
Hizlaria(k): Higinio Etxabe Getaria (1933) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerraostean, Tripa-truke bidez lanera joaten zen jendea. Kalean gose handia pasatzen zuen jendeak. Baserrian beti babarruna jaten zen.
Informazio gehiago: Gosea; tripa-truke lanak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Estraperloa egitea errazena...
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Uzta entregatzeko kupoa
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Gerrako galtzaileentzat lanpostu txarrenak
Jaione Isazelaia Igartua (1959)
Bergara
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia