Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Txerrikia eta haragia gatzetan igurtzita kutxa batean gordetzen zuten eta handik ateratakoan zintzilika sukaldean jartzen zuten lehortzen. Garai hartan errazionamendua zegoen eta kartila batzuk ematen zituzten familiaren aberastasunaren arabera.
Informazio gehiago: Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Ekonomia gerraostean
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Aeroplanoak eta babeslekua
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Errazionamendua eta eskasia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Bateletako tranpak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Txerriaren edo oiloaren gantza
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Estraperloa eta herriari entregatzea
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta