Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerrak ekarritako komeriak
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Errotara ezkutuan joan, eta astoa galdu
Miel Izagirre Arrue (1929)
Urnieta
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Goserik ez baina oso pobre
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Estraperloko olioa, dendetan salgai
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Irinarekin eta erbiarekin etxera
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango