Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Soldadutzan ardoa eta kakahueteak
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Errazionamendua banatzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Elbarri izanagatik, otartekoa jaso
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gerraostea gogorra, baina beraien baserrian goserik ez
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Goserik ez baina gaztarorik ere ez
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Osabak kontrabandoan harrapatu zuen
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga