Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Errazionamendu bila dendetara
Iñaki Alkiza Laskibar (1933)
Donostia
-
“Heil, Hitler” goserik ez pasatzeko
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Gerra garaian, betiko bizimoduarekin jarraitu zuten
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Aitari loteria tokatu zitzaionekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate