Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Babarrunak, garia eta abereak ezkutatzen
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Gosetean kaletarrak baserrietara tripa-alde lanera
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Katuak ilobak maino maiteago
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain


