Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Gerraosteko miseria
Zelestino Segurola Billagarai (1926)
Donostia
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Errotari azkarra
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerran janari faltarik ez
Bitoria Aboitiz Atxabal (1931)
Lekeitio
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar