Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Jakien kalitatea nola aldatu den. Esnea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Kontserbak, olioa... 1941-42an gose handiena. Txerrikiak. Urdaiazpikoak etxean ere prestatzen zituzten. Olibet gailetak.
Informazio gehiago: Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerra osteko kontuak
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Oiartzungo errotara ezkutuan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerra ondorena eta errazionamendua
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Gerraostean ogi falta
Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango