Gerra osteko beldurra eta gosea
Hizlaria(k): Maritxu Arzuaga (1925) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean, beldurra pasatzen zuten. Jendearekin denbora asko hitz egiten egonez gero zelatatu egiten zituzten. Artoa, garia eta baba entregatu egin behar izaten zuten udaletxera. Gerora, errazionamendua jarri zuten; "boniatoa" (batata) ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerra osteko beldurra eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Angula eta sakarina kontrabandoa
Bittor Galarza Ugarte (1934)
Hondarribia
-
Eztei-bidaiatik olioa kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Garia ehotzeko esku-errota
Jesus Urzelai Aiastui (1929)
Oñati
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz