Gisu-labeak eta txondorrak
Hizlaria(k): Bautista Barandalla Beltza (1933) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Mendian gisu-labeak izaten ziren, eta herriko jendeak ikatza egiten zuen txondorretan. Ikatz hori errazionamendu gisa banatzen zen, bi zaku etxeko. Garai hartan, plantxak ere ikatzarekin berotzen ziren.
Informazio gehiago: Gisu-labeak eta txondorrak
Ekonomia gerraostean
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Alkoholerako Oromiñoko fielatoa
Carlos Urriolabeitia Gorroño (1931)
Muxika
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Gosea inguruan
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Baserria ordaintzen lanak
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Gerraosteko zailtasunak eta inguruko errotak
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain