Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
 - 
					
					
					
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
 - 
					
					
					
					
					
					Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
					Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
 - 
					
					
					
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
 - 
					
					
					
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
 - 
					
					
					
					
					
					Hermanoetatik Fraideetara pezeta bat merkeago zelako
					Justo Astui Imatz (1922)
Bermeo
 - 
					
					
					
Gosea zetorrenaren beldurrez, hautsa jaten
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
 - 
					
					
					
					
					
					Gerraostean kaletarrak ere soroak lantzen
					Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
 - 
					
					
					
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
 - 
					
					
					
					Gerraosteko garai gogorrak
					
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
 


