Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k):
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Gerraostean, Arrasatera berriro
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Gariaren hainbesteko bat udalari
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Errazionamenduko "olioa"
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
1943an gose handia pasa zuen Bergarako seminarioan
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Gerraosteko bizimodua
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Garia udaletxera
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati