Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Errazionamendu sasoian, esandakoa entregatu behar
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Etxekoa baino gusturago kanpoko ogia
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Garia eta patata kupoa entregatu behar
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Gerraosteko gosea
Mahai-ingurua Lizartzan ()
Lizartza