Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Errazionamendua; Barrutin lurperatutako militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Estraperloan etxe ondotik Madarixa aldera
Juan Jose Errasti Juaristi (1922)
Azkoitia
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Errotara artoa xehetzera
Inaxio Otaegi Otaegi (1937)
Lasarte-Oria
-
Jenero gutxi gerraostean
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate


