Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola
-
Estraperloa eta errazionamendua
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Txirrindularia estraperloan
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Soldadu denboran jan faltarik ez
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Jan nahi eta ezin
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi