Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraosteko ekonomia: debekuak eta gosetea
Aulesti
-
Gerraosteko miseria
Luis Asla Altonaga (1925)
Arrieta
-
Estraperloko ibilerak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Kaletarrak nagusi eskolan
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Errazionamendua eta tabernak
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano