Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Babarruna entregatu beharra
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerra osteko goseari eusten
Gregorio Etxeberria Esteberena (1924)
Pasaia
-
Gernika gorriek erre omen zuten
Gurutz Ganzarain Ansa (1927)
Andoain
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko miseria
Zelestino Segurola Billagarai (1926)
Donostia
-
1.000 pezetako isuna
Jabier Isasa Mitxelena (1929)
Lezo