Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Ama, arropa garbitzen eta egurra saltzen
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Isuna garia ehotzeagatik
Joxe Mari Yurramendi Larburu (1922)
Urnieta
-
Arrazionamendu-kartilla
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
"Fiskaleikoen" beldurrez
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Gerra-osteko egoera; garia eta artoa entregatu beharra
Manuel Iraola Goenaga (1926)
Bidania-Goiatz
-
Gerraostean etxean zegoena jan
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano