Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Garia erosi behar entregatzeko
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Errazionamendu sasoian, esandakoa entregatu behar
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Gerraoste gogorra
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Gose urteak; errotak itxita
Miel Etxeberria Zalbide (1939)
Astigarraga
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Oka auzoraino errotara
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa


