Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Errotara ezkutuan gerra ondoren
Joxe Antonio Urretabizkaia Otamendi (1928)
Asteasu
-
Errazionamendua
Miren Zuazabeitia Herrasti (1930)
Aretxabaleta
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Roke Etxeberria Alkain (1928)
Andoain
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria