Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Legutiora errazionamenduko ogi bila
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Gerra garaian aitita bi urtez Arjelen
Pilartxu Etxabe Zubizarreta (1932) Carmen Muniategi Muniategi (1921)
Gautegiz-Arteaga
-
Gerra ostean, gosea: bat eta handia
Jose Ramon Yarzabal Salaberria (1930)
Pasaia
-
Garirik ez, artoa ugari
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Sagar-lapurretan Matxaria inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Guardia Zibila tren-bidaiariak miatzen
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Janaria militarrentzako
Javier Telleria Retolaza (1940)
Elgeta