Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Kupoak, errazionamendua
Maria Jesus Otaegi Urrutia (1928)
Donostia
-
Gerra osteko beldurra eta gosea
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Muga-mugan
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Gerra ostean gosea eta erdara
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Baserritarren ekoizpenaren zati bat udaletxera
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Azeriekin etxerik etxe; zekorrak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio