Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Ekonomia gerraostean
-
Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairuei
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Estraperloan erositako materiala ezkutatzen
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Ogi klaseak: fotak. Grabadoreentzat ogi berezia
Esteban Justo Larrañaga Argarate (1913)
Eibar
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Madrilen atzerriko makinak
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Prezio desberdina orduan
Prudentzio Irazustabarrena Etxeberria (1924)
Astigarraga
-
Epeleko errotara
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Estraperloagatik batzuetan isuna bai eta besteetan ez
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Auzoko errotak prezintatuta eta gauez Aizpurutxora joan behar
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara