Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Gosea zenean, arbia eta taloa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Ama, lan asko egindakoa
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Txekor bila etxera
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Herriko jendea baserrietara lapurretara
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Gerraostean apurka-apurka aurrera
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Muxika
-
Kontrabandoan puxka bat ibilia
Luis Iribarren (1928)
Erroibar
-
Umeak astoarekin errotara; estraperloa
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia