Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Kataide-aduana
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Gerra osteko gose garaiko kontuak
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Miserian hazitakoa, baina inbidiarik ez
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Estraperloko merkantzia gainean
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Itsasondora eta Goizuetara errotara gerra ostean
Maria Ubillos Atxukarro (1925)
Urnieta