Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Errazionamenduko ogia
Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926)
Legazpi
-
Mutilentzat, falangea edo arte eta lanbide eskola
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerraostean, baserri eta lursail gutxi zen herrietan miseria
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Langile arruntarentzat oso zaila dirua aurreztea
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara