Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Razionamentua; estraperloa
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Bilboko salesiarretara ikastera joan, eta soroan beharrean
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Guardia zibilek errotako zorroak kendu zizkieten
Anastasio Zamalloa Zubero (1928)
Amorebieta-Etxano