Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Nafarroara irin bila
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Razionamentua; estraperloa
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa
-
Galerías Oarso
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Zahatoa kendu mikeleteak
Tiburtzio Izagirre Arratibel ()
Ataun
-
Gerraostean apurka-apurka aurrera
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Muxika
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia