Garirik ez, artoa ugari
Hizlaria(k): Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aieten gari ereiterik ez zuten ezagutu, bai ordea arto ereitea. Artoa eta babarruna elkarrekin ereiten zuten, babarruna eurek jateko eta artoa animalientzat. Taloak egiteko ere erabiltzen zuten artoa, gerra garaian ogi gutxi izaten baitzen. Astegunetan babarrunak jan ohi zituzten, igandetan, berriz, garbantzuak haragi egosiarekin.
Informazio gehiago: Garirik ez, artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Soldata amari eman behar
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Kontrabandoa trenez
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Ogi beltza errazionamenduan
Margari Ondarza Elorriaga (1928)
Murueta
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Gerraosteko gosea
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia