Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Roke Etxeberria Alkain (1928)
Andoain
-
Militarren terrenoetan landatutakoa azokan saltzen zuten
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Dendan ordaintzeko dirurik ez askok
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Guardia Zibila ogi bila Antzuolara
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Herriko jendea baserrietara lapurretara
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Pasaiako portuko estraperloaren zain soldadua
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Kontrabandoa, Guardiak kontrolatuta
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Estraperloa eramaten harrapatu
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Soldadutza (VI): ogia eta etxerako baimenak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria