Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Errotak itxita gerra-garaian
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Garia Antzuolako errotara
Jesus Zufiria Iarza (1929)
Oñati
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Estraperloko merkantzia gainean
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Errotak ezkutuan lanean eta kontrabandoa
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi