Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Garia ira artean ezkutatuta
Jesus Astola Nafarrete (1933) Maria Pilar Astola Nafarrete (1939)
Legutio
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Errazionamendu garaian errotara ezkutuan
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil