Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Udaletxean baserriko gauzak entregatu behar
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gerrako kontuak; Irun sutan
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Kontrabandoa
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Kontrabandoa I. Mundu Gerran eta ondoren
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Birramonak miñoia menderatu
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maritxu Maiztegi Arregi (1929)
Oñati
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Estraperlo kontuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu