Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gose garaian, tuberkulosia asko
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Bakailaoa deskargatu, eta bat kolkora
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Jatekoa urri, gerraostean
Leandra Elizburu Bilbao (1923)
Aretxabaleta
-
Gerra garaian Askizura gauez, artoa ehotzera
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Antxumeak ezkutuan ekarri
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Estraperloan txerria hil
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza