Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Errazionamendua
Rafa Armendariz Gainza (1926)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Kontrabandoa
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Guardia zibilek Xanti anaia arrapatu zutenekoa
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria


