Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean gosea
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Gerra ondoren errotara jende asko etortzen zitzaien
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Entregatutako jeneroa alondegian biltzen
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Bihozbera zen aita
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia


