Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Hizlaria(k): Maritxu Uria Eizagirre (1937) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean etxean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren janaria lortzeko. Sagarrak, taloa, esnea, ogia... jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Kaleko bizimodua, gose denboran
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Batelean, kontrabandoa
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata