Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Ondarroan gosea sasoiko gizonak alde eginda zeudelako
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Estraperloan oinarrizko jakiak erosten
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Irabazitako diru apurra bestelako jakiak erosteko
Balentina Zabala Etxeberria (1936)
Errenteria
-
Baserritarren lagun
Mariano Martínez Estévez (1923)
Bergara
-
Osaba falangistaren gerrako merituengatik, estankoa bereganatu
Angelita Osoro Urresti (1953)
Mutriku
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Kontrabandoa
Pedro Iriarte (1937)
Abaurregaina
-
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Txerria ezkutuan hil behar
Mari Karmen Urdangarin Letamendia (1926)
Hernani