Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Durangoko Imaz errotara jeneroa eroan behar
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Ibarruriko frontoia
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Aranora eta Goizuetara errotara
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia
-
Errazionamenduko ogia txakurrarentzat
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun


