Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Babarruna artoarekin nahasten zuten
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Egunez lantegira eta gauez eskolara
Serafin Basauri Arteaga (1935)
Eibar
-
Goian zerua eta behean lurra
Aintzane Telleria Madariaga (1931)
Bermeo
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Koartelean janariak elkar-trukatzen
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Eibarrek lanerako espiritua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar