Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gerra garaian errotak itxita
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Gerraostean goserik ez
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra, gerra ostea eta Francoren garaia
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia