Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Oilaskoak eta arrautzak saltzera Elizondorat
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Konpresoreen sorrera, Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Militarren terrenoetan nekazari lanetan
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Patata, erremolatxa eta arbia
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerraosteko zailtasunak eta inguruko errotak
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Babarrunak erregimenari entregatzen
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia