Ogia, taloa eta morokila egiten
Hizlaria(k): Gloria Susaeta Onaindia (1929) Herria: Muxika (Bizkaia)
Ogia zelan egiten zuten azaltzen du pasarte honetan. Etxeko mahaiaren bueltan asko batzen ziren. Taloa eta morokila ere jaten zuten. Platerik barik denek jaten zuten leku beretik.
Informazio gehiago: Ogia, taloa eta morokila egiten
Ekonomia gerraostean
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Ama, arropa garbitzen eta egurra saltzen
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gazetako bi errotak prezintatuta
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain