Errazionamendu garaiko salmentak
Hizlaria(k): Jesusa Izagirre Esturo (1928) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamendu garaian, ogia banatzen zuten dendan. Dendako janaria saltzeko, aita baserrietara joaten zen astoarekin. Abarkak ere saltzen zituzten dendan, Azpeititik ekartzen zituzten.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko salmentak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan Arabara
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Abenturak estraperloan zebilela
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraosteko otorduak
Sabino Auzmendi Arratibel (1926)
Ataun
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Errezionamenduko ogi gogorra
Margari Aizpurua Lete (1923)
Donostia
-
Guardia zibilak etxez etxe sinadura eta txerriki bila
Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Pasaiako portuko estraperloaren zain soldadua
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano