Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Alegiara eta Goizuetara artoa ehotzera
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Eibarko Kirol Elkarteko "Los Halcones de la Sierra"
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Kontrabandoa edo gaueko lana
Rafael Lizasoain Adansa (1946)
Baztan
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku
-
Makiak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
Estraperloa zaintzeko, mikeleteak
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein