Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Gerraosteko luxuak
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Itzulera gogorra: denean eskasia
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio
-
Tren txikiko estraperloa
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Ama jan gabe gelditzen zen semeek jan zezaten
Mertxe Altuna Iruretagoiena (1945)
Lasarte-Oria