Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Baserriko jeneroa entregatu; errotak zarratuta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Errotara gauez
Jose Mari Amantegi Aresti (1926)
Durango
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Baserriko lanak eta erlijioaren indarra
Pako Idigoras Guridi (1932)
Oñati