Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Esne-terrinan okela eta indaba ezkutatu
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Jangela sozialak
Miren Lore Ibazeta Solabarrieta (1936) Nekane Ibazeta Solabarrieta (1925)
Ondarroa
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Basoko lana, gogorra: gau eta egun bertan
Joxe Manuel Apalategi Tolosa (1927)
Ataun
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Irinarekin harrapatu eta atxilotu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra osteko errazionamenduaren astindua
Martin Aranburu Artano (1926)
Andoain
-
Gerrako eta gerraosteko elikadura
Iñaki Goñi Galarraga (1929)
Errenteria