Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerraosteko miseria
Valentina Ugalde Ugalde (1937)
Hernani
-
Laguna soldaduarekin ezkondu
Juli Gallastegi Ezkurra (1921)
Arrasate
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerraosteko bizimodua
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean goserik ez
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gerraosteko jatekoak
Isabel Etxanobe Oteiza (1926)
Mañaria
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza