Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Gerraostean, ogiaren gosea
Margari Arrue Amunarraiz (1923)
Hernani
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Guardia zibilekin izan zuten arazoa
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
3,50 irabazi eta olio-botila 20 ogerleko
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Gerra osteko kontuak
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua


