Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Langile arruntarentzat oso zaila dirua aurreztea
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Errazionamendua
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Tabako landareak
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerraostean goserik ez
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Estraperloaren garaiko anekdota
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Gerraosteko bizimodua
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Gosea kentzeko morroi Gipuzkoara
Julian Ipiña Llanos (1929)
Ea


