Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Baratza, babarruna, esnea...
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Alargunak eta eskaleak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerra osteko ibilerak errotara
Pantxi Treviño Agiriano (1926)
Elorrio
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Iragaitzazko langileak Aurreran
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Kupoa entregatu behar
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo