Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Estraperlokoa zen ia dena
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Gerra osteko egoera Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Baserriak asko lagundu zien gerra denboran
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria