Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Estraperloan zebilela mandoa etzan zenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Lasa Odriozola (1924)
Beasain
-
Estraperloan poliziarengandik ihesi
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Baserriko jeneroa udaletxean entregatu behar
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean goserik ez
Maria Arregi Idigoras (1922)
Oñati
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo