Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Gerra sasoian errotak zarratuta
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Baratza, babarruna, esnea...
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia