Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia eta okindegiak
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Errazionamenduko ogia
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gerratik itzulitakoak, estraperloan
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Artoa, garia eta abar udaletxean entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar