Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Etxean 10 senide ziren, baina goserik ez zuten pasa. Gerra ostean taloak, esnea, morokilak... jaten zituzten. Morokilak nola prestatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Madrilen atzerriko makinak
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Oiartzungo errotara ezkutuan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Iratiko kablean gertatutako anekdotak
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Gerraostean Bilbo aldetik jende asko eskean
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba


