Gerra osteko gosea
Hizlaria(k): Pilar Barrena Kortabarria (1922) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean ematen zuten ogia jan ezindako modukoa zen. Etxe osteko ortuko gauzekin konpondu behar izaten zuten; gurasoen baserrietatik esne apur bat ere ekartzen zuten. Gerra bukatu zenean Soraluzera joan zen neskame.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Mugaz bestaldetik ogia ekartzen
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Gerrako eta gerraosteko elikadura
Iñaki Goñi Galarraga (1929)
Errenteria
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Gose sasoia
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Errotaria eta estraperloa
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Olioa urrearen prezioan
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta


