Gerra osteko gosea
Hizlaria(k): Pilar Barrena Kortabarria (1922) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean ematen zuten ogia jan ezindako modukoa zen. Etxe osteko ortuko gauzekin konpondu behar izaten zuten; gurasoen baserrietatik esne apur bat ere ekartzen zuten. Gerra bukatu zenean Soraluzera joan zen neskame.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Errazionamendu txartelen beharrik ez
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Gerra aurrean nahi beste ogi, gero bat ere ez
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Errazionamenduaren funtzionamendua
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Gerra garaiko eta osteko bizipenak
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza