Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Hizlaria(k): Santi Villareal Barrena (1935) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Santik hamabost bat urte zituela hasi ziren etxean egunero ardo apur bat edaten. Kantara erdiko garrafoiarekin bialtzen zuten Zornotzara ardoa ekartzera. Tabakorria, ostera, zenbat-gura egoten zen orduan. Estankoan erosten zuten, baina gerra ostean errazionamenduan egon zen eta estraperloan erosi behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Goserik ez eta bala-zauririk ere ez
Bernarda Zabala Urdangarin (1923) Maria Zabala Urdangarin (1930)
Lezo
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Lasa Odriozola (1924)
Beasain
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Errazionamendua eta baserriko esnea
Migel Alkaraz Luzuriaga (1942)
Pasaia
-
Gerra osteko ibilerak errotara
Pantxi Treviño Agiriano (1926)
Elorrio