Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Hizlaria(k): Santi Villareal Barrena (1935) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Santik hamabost bat urte zituela hasi ziren etxean egunero ardo apur bat edaten. Kantara erdiko garrafoiarekin bialtzen zuten Zornotzara ardoa ekartzera. Tabakorria, ostera, zenbat-gura egoten zen orduan. Estankoan erosten zuten, baina gerra ostean errazionamenduan egon zen eta estraperloan erosi behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Ekonomia gerraostean
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Ogia egiten
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Gerraosteko miseria
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta