Gerra eta gosea
Hizlaria(k): Patxi Maiza Urrestarazu (1933) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Bonbak ezagutu zituzten. Gose handia pasa zuten kalekoek, baina baserritarrek ez. Herrian izan ziren pertsona gizen bakanak aipatzen ditu. Zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondoren, taloak
Arantxa Larrea Garmendia (1937)
Lezo
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Baserritarren lagun
Mariano Martínez Estévez (1923)
Bergara
-
Kupo bidegabea
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Etxeko txorizoak eta irina gordetzen
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
"Hik ez dakan Tifus, hik dakan trip-huts!"
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Estraperloa "Pamplonica"n
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia