Gerra eta gosea
Hizlaria(k): Patxi Maiza Urrestarazu (1933) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Bonbak ezagutu zituzten. Gose handia pasa zuten kalekoek, baina baserritarrek ez. Herrian izan ziren pertsona gizen bakanak aipatzen ditu. Zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Dirua behar zenean, babarruna saldu
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerra garaian, gose handia
Klara Urbieta Albizu (1924)
Zumaia
-
Errotarien lana gerra ostean
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil


