Gerra eta gosea
Hizlaria(k): Patxi Maiza Urrestarazu (1933) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Bonbak ezagutu zituzten. Gose handia pasa zuten kalekoek, baina baserritarrek ez. Herrian izan ziren pertsona gizen bakanak aipatzen ditu. Zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Estraperloa eta kupoa
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz