Gerra eta gosea
Hizlaria(k): Patxi Maiza Urrestarazu (1933) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Bonbak ezagutu zituzten. Gose handia pasa zuten kalekoek, baina baserritarrek ez. Herrian izan ziren pertsona gizen bakanak aipatzen ditu. Zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Estraperloa
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Kafea eta tabakoa etxean erein eta jaso
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati