Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Hizlaria(k):
Antonio Eizagirre Uranga (1933)
Pakita Uria Mancisidor (1937)
Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa zuten. Ogia asko estimatzen zen arrazionamendu garaian. Etxean egiten zituzten taloa eta ogia. Errotara joatea debekatua zegoen eta gauez joaten ziren errotara. Kalekoak okerrago egon ziren baserrikoak baino.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Ekonomia gerraostean
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Kalean, "gorriak" ikusitakoa
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraosteko janaria
Santos Ezeiza Otamendi (1928)
Tolosa
-
Gerraosteko gabezia
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta