Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Hizlaria(k):
Antonio Eizagirre Uranga (1933)
Pakita Uria Mancisidor (1937)
Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa zuten. Ogia asko estimatzen zen arrazionamendu garaian. Etxean egiten zituzten taloa eta ogia. Errotara joatea debekatua zegoen eta gauez joaten ziren errotara. Kalekoak okerrago egon ziren baserrikoak baino.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Ekonomia gerraostean
-
Zerriaren manteka
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Nabigatzeko gomendiozko agiria behar
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Tabako landareak
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia