Soldatak eta estraperloa
Hizlaria(k): Pello Iribar Perurena (1924) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gose garaian soldata txikiak ziren eta, mendian lanean gehiago lortzen zuten arren, estraperloan jatekoak lortzeko dirua ere behar izaten zela azaltzen du Pellok. Baserriko bizimodua errazagoa zen, nahiz eta lan asko izan.
Informazio gehiago: Soldatak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian, errotak itxita
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Bisigua Hendaiara eramaten, ezkutuan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerra eta gosea
Frantxiska Pagadizabal Artola (1931)
Oiartzun
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Eztei-bidaiatik olioa kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Aitak baserritarrentzat egiten zuen lan
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar