Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Hizlaria(k): Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Errazionamendu garaian Jesusek bi bider hartzen zuen jeneroa: Gernikan eta Barrutian (Kortezubi). Bonbardaketatik 10 bat egunetara etxe batean jateko pila eman zioten. Dendetan ez zen ia ezer egoten saltzen; hala ere, soldaduek beti zuten zer jan. Errazionamenduan ematen zieten ogia beltza zen. Gernikan Meliton Martijarenean, Santos Uriberenean, Escuderorenean eta Pedro Arrietarenean hartzen zuten errazionamendua. Pasealekuko arkupeetan dendak jarri zituzten bonbardaketa ostean: janari-dendak, ile-apaindegia, tela-denda...
Informazio gehiago: Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Ekonomia gerraostean
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Errazionamendu txartelen beharrik ez
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Gerraostea II
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain