Gerra garaiko gosea
Hizlaria(k): Maria Garate Zabala (1910) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Nazionalak sartu aurretik giro ona izan arren, gose izaten ziren. Behin zaratarik ez ateratzeko txerria zelan hil behar izaten zuten azaltzen du. Gernikaraino ere joan izan zen errotara gerraostean. Astean behin Bekobentan okel apur bat hartu ahal izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaiko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Arropa epeka erosten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Mutrikurekin harreman gutxi
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
Gosea, ezinikusiak eta salaketak
Elena Garmendia Pikabea (1922)
Lezo
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar


