Gerra garaiko gosea
Hizlaria(k): Maria Garate Zabala (1910) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Nazionalak sartu aurretik giro ona izan arren, gose izaten ziren. Behin zaratarik ez ateratzeko txerria zelan hil behar izaten zuten azaltzen du. Gernikaraino ere joan izan zen errotara gerraostean. Astean behin Bekobentan okel apur bat hartu ahal izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaiko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean lurren jabe, baina ezin haiek erabili
Simona Azpiroz Nazabal (1926) Bixente Saizar Ugartemendia (1926)
Berastegi
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Janaria lapurtzeko beldurrez
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Errazionamenduko ogirik ez baserritarrentzat
Gumer Irastortza Amiano (1931)
Irun
-
Merkatura iristeko karreteroari ordaindu
Lesmes Mujika Mitxelena (1931)
Zizurkil
-
Kontrabando-laguntzaile eta fielatoa
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Garia entregatzeko pasatako komeriak
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Errotak itxi egin zituzten gerra ondorengo urteetan; Bergarako irin fabrika
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar