Gerra garaiko gosea
Hizlaria(k): Maria Garate Zabala (1910) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Nazionalak sartu aurretik giro ona izan arren, gose izaten ziren. Behin zaratarik ez ateratzeko txerria zelan hil behar izaten zuten azaltzen du. Gernikaraino ere joan izan zen errotara gerraostean. Astean behin Bekobentan okel apur bat hartu ahal izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaiko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Algarrobak harrapatu eta jan
Boni Egibar Albisu (1940)
Lezo
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Labea bai, baina irinik ez
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi