Ogi gosea errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Elias Galartza Aranguren (1935) Herria: Aramaio (Araba)
1944ko errazionamenduan bakoitzari olio litroaren zortzirena egokitzen zitzaion, zortzi egunerako. Ogi txuskoak ere gogoan ditu. Ogi-opil zati bat jatea festa izaten zen orduko neskatila-mutikoentzako.
Informazio gehiago: Ogi gosea errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Rezolako errazionamendua
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
15 kintal entregatu beharrean hiru
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Erosleek diru gutxi; merkataritza ikasketak
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria