Ogi gosea errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Elias Galartza Aranguren (1935) Herria: Aramaio (Araba)
1944ko errazionamenduan bakoitzari olio litroaren zortzirena egokitzen zitzaion, zortzi egunerako. Ogi txuskoak ere gogoan ditu. Ogi-opil zati bat jatea festa izaten zen orduko neskatila-mutikoentzako.
Informazio gehiago: Ogi gosea errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Olioa urrearen prezioan
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Bezeroak gordelekura
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango
-
Estraperlo kontuak
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio
-
Arropa epeka erosten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria