Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Hizlaria(k): Simona Maiz Labaka (1927) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra bukatu zeneko eguna ez du gogoan. Gerra ostean, garia ereiten zuten, harekin ogia egin ahal izateko. Ogiaren masa etxean egiten zuten, okindegira eramaten zuten eta okinak erakusten zien nola egin ogia. Behin garia ebakitzen istripua izan zuen. Odoljarioak gelditzeko armiarma-sarea erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Osaba falangistaren gerrako merituengatik, estankoa bereganatu
Angelita Osoro Urresti (1953)
Mutriku
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Gerra, gerra ostea eta Francoren garaia
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia