Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Hizlaria(k): Simona Maiz Labaka (1927) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra bukatu zeneko eguna ez du gogoan. Gerra ostean, garia ereiten zuten, harekin ogia egin ahal izateko. Ogiaren masa etxean egiten zuten, okindegira eramaten zuten eta okinak erakusten zien nola egin ogia. Behin garia ebakitzen istripua izan zuen. Odoljarioak gelditzeko armiarma-sarea erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Artoari eta gariari harea nahastu, entregatzeko
Rosario Barrainkua (1925)
Berriz
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo