Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Hizlaria(k): Simona Maiz Labaka (1927) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra bukatu zeneko eguna ez du gogoan. Gerra ostean, garia ereiten zuten, harekin ogia egin ahal izateko. Ogiaren masa etxean egiten zuten, okindegira eramaten zuten eta okinak erakusten zien nola egin ogia. Behin garia ebakitzen istripua izan zuen. Odoljarioak gelditzeko armiarma-sarea erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Estraperloa
Katalina Tabar Juanche ()
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko miseria
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Goizuetako bidea
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Guardia zibilak etxez etxe sinadura eta txerriki bila
Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia