Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Hizlaria(k): Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraosteko bizimodua. Olioa, tabakoa... errazionamenduan hartu behar izaten zen. Garia, artoa, baba, patata... herrian entregatu behar izaten zuten baserritarrek. Baserritarrek baba, artoa, garia... ezkutatu egiten zuten, eta guardia zibilek baserriak miatzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko kontuak
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Mikeleteekin borroka egin zuen mutila
Dionisio Balerdi Zubeldia (1924)
Tolosa
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Tifusarekin jende mordoa hil zen
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Ogia egiten
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona