Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Hizlaria(k): Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraosteko bizimodua. Olioa, tabakoa... errazionamenduan hartu behar izaten zen. Garia, artoa, baba, patata... herrian entregatu behar izaten zuten baserritarrek. Baserritarrek baba, artoa, garia... ezkutatu egiten zuten, eta guardia zibilek baserriak miatzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Ekonomia gerraostean
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Gerra osteko jatorduak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
Estraperlokoa zen ia dena
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Goserik ez zuten pasatu gerra ostean
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gose garaiko komeriak
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona