Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Hizlaria(k): Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Feria egunetan baserritarrak bazkaltzera etortzen ziren tabernara, bakoitzak bere ogia brusapean zuela. Behin Mutrikutik babarrunak nola ekarri zituzten azaltzen dute. Esnea baserri batetik ekartzen zieten.
Informazio gehiago: Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Gerra osteko jatorduak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia