Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930) Herria: Lizartza (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia: beltza, gogorra eta biribila izaten zen. Esnetan txiki-txiki eginda jaten zuten ogia.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Errotara gauez
Jose Mari Amantegi Aresti (1926)
Durango
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Juan Berezibar Ibabe (1930)
Arrasate
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Mugatik jendea pasatzea arriskutsu
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan