Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930) Herria: Lizartza (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia: beltza, gogorra eta biribila izaten zen. Esnetan txiki-txiki eginda jaten zuten ogia.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Etxeandin banatzen zuten errazionamendua
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Errazionamendua
Karmen Goñi Insausti (1921)
Etxarri Aranatz
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
"Fiskaleikoen" beldurrez
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Aitaren jaiotetxea estraperlo etxea
Maritxu Barrutia Totorikaguena (1920)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua eta estraperloa
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza