Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930) Herria: Lizartza (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia: beltza, gogorra eta biribila izaten zen. Esnetan txiki-txiki eginda jaten zuten ogia.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Lehengo dendak eta negozioak II
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Industriaren loraldia Antzuolan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Estraperloko tabakoa eta irina
Kontxita Izeta Legarda-ereño (1939)
Zestoa
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Bilboko salesiarretara ikastera joan, eta soroan beharrean
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
12 urterekin morroi
Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza