Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930) Herria: Lizartza (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia: beltza, gogorra eta biribila izaten zen. Esnetan txiki-txiki eginda jaten zuten ogia.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Igandetan, opil bana
Maria Luisa Etxebarria Elorza (1932)
Aramaio
-
Baserritarrek garia zakuetan eramaten zuten errotara
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria