Gerraostean goseari aurre egin behar
Hizlaria(k): Adoracion Zubiaurre Arozena (1922) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea etorri zen, II. Mundu Gerran Espainia blokeatuta egon zelako. Baserritarrek garia entregatu egin behar izaten zuten. Kokozko olioa ematen zuten errazionamenduan, baina zapore txarra izaten zuen; oliorik ez zenean, ordea, ganaduaren seboa erabiltzen saiatzen ziren.
Informazio gehiago: Gerraostean goseari aurre egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Gosea
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Estraperloko gaiekin egiten ziren tranpak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra ondorengo lan eskasia
Inaxi Irastortza Artola (1914)
Oiartzun
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun