Gerraostean goseari aurre egin behar
Hizlaria(k): Adoracion Zubiaurre Arozena (1922) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea etorri zen, II. Mundu Gerran Espainia blokeatuta egon zelako. Baserritarrek garia entregatu egin behar izaten zuten. Kokozko olioa ematen zuten errazionamenduan, baina zapore txarra izaten zuen; oliorik ez zenean, ordea, ganaduaren seboa erabiltzen saiatzen ziren.
Informazio gehiago: Gerraostean goseari aurre egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Uztaren zati bat eman ezinda
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerraren eraginak: hildako soldaduak, tela falta, sakeoak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Urte latzak eta aita desterratuta
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Alkoholerako Oromiñoko fielatoa
Carlos Urriolabeitia Gorroño (1931)
Muxika