Gerraostean goseari aurre egin behar
Hizlaria(k): Adoracion Zubiaurre Arozena (1922) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea etorri zen, II. Mundu Gerran Espainia blokeatuta egon zelako. Baserritarrek garia entregatu egin behar izaten zuten. Kokozko olioa ematen zuten errazionamenduan, baina zapore txarra izaten zuen; oliorik ez zenean, ordea, ganaduaren seboa erabiltzen saiatzen ziren.
Informazio gehiago: Gerraostean goseari aurre egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi
-
Babarruna entregatu beharra
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Errazionamendu garaian, babak marmitean ezkutatuta
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Kontrabando kontuak
Maitere Jauregi Zubillaga (1943) Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Gaua bukatu, baina lana ez
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraostean alea ehotzeko komeriak
Felisa Basauri Larrañaga (1928)
Elgeta
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Trabajadoreak
Tiburtzio Aranburu Lekuona (1925) Faustino Galdos Arbide (1934) Juan Galdos Arbide (1924) Santos Mitxelena Aranguren (1931)
Oiartzun