Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerra ostean, udaletxera entregatu behar
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Pekin fabrikako lanak eta lan baldintzak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Gasolina kupoa
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza


