Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Estraperloa
Katalina Tabar Juanche ()
Etxarri Aranatz
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
Soldaduengandik gordeka
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kaminorik zapaldu barik errotara
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Galerías Oarso
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Errazionamendu garaia
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia