Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Artoarekin estraperloan
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Kupoa eman beharra zegoen garaia
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz