Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
20 durorekin, aberats
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Mancisidor-enean mekanikari
Carmelo Alberdi Arizmendi (1926)
Azkoitia
-
Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Kanpotarren etorrera
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Zumaian kolegioan neskame, ikastearen truk
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate