Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz
-
Lehengo dendak eta negozioak II
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Errazionamendua banatzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Ogi faltan, taloa eta artoa
Bentura Arrieta Bergaretxe (1925)
Elgoibar
-
Anaiaren diru-iturriak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Baserriko bizimodua; gerra-ostean garia entregatu behar
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Kalekoak baserrira lanera, jateko
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati


