Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Guardiak errota zaintzen
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerra ondorengo arrazionamentua
Anjel Antxo Moleres (1931)
Hiriberri
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosea
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa