Gerra osteko gose garaiko kontuak
Hizlaria(k): Martin Elgarresta Gabilondo (1937) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gose garaia izan zenean, beraiek ez zuten goserik pasa. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen, eta harekin zer egiten zuten aipatzen du. Garai hartan, errotak itxita egoten ziren denboraldi batzuetan. Baina beti aurkitzen zuten tranpa egiteko modua. Gerora, irin-fabrikara joaten ziren, gariaren truke irina lortzera.
Informazio gehiago: Gerra osteko gose garaiko kontuak
Ekonomia gerraostean
-
Aeroplanoak eta babeslekua
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Ogi zuria vs beltza
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Errotako lana irinetan ordaintzen zen
Bernarda Arizmendiarrieta Ojanguren (1925)
Elgeta
-
Mundakako erregaterak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz