Gerraosteko elikagaiak
Hizlaria(k): Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa baina errazionamendu txartela erabiltzen zuten. Babarrunak eta morokilak jaten zituzten egunero. Gabonetan, Zerrajerak elikagai asko ematen zituen herrian. Sagarrak ez ziren inoiz falta etxean. Sardinak, antxoak eta txitxarroa ere egoten ziren.
Informazio gehiago: Gerraosteko elikagaiak
Ekonomia gerraostean
-
Portugesak pasatzeko kontrabandoa
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate
-
Herriko jendea baserrietara lapurretara
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Janaria militarrentzako
Javier Telleria Retolaza (1940)
Elgeta
-
Artoa Oromiñoko errotara
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Garia simaur azpian gordeta
Justina Jauregi Lizarralde (1932)
Zumarraga