Gerraosteko elikagaiak
Hizlaria(k): Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa baina errazionamendu txartela erabiltzen zuten. Babarrunak eta morokilak jaten zituzten egunero. Gabonetan, Zerrajerak elikagai asko ematen zituen herrian. Sagarrak ez ziren inoiz falta etxean. Sardinak, antxoak eta txitxarroa ere egoten ziren.
Informazio gehiago: Gerraosteko elikagaiak
Ekonomia gerraostean
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Partila egiten zenean ordaintzen ziren dendetako zorrak
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
Gerraostea: etxea konfiskatuta eta errazionamendu garaia
Miren Begoña Arriaga Leniz (1921)
Eibar
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Kontrabandoari muga zabalik
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Mikeleteekin borroka egin zuen mutila
Dionisio Balerdi Zubeldia (1924)
Tolosa