Gerraosteko elikagaiak
Hizlaria(k): Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa baina errazionamendu txartela erabiltzen zuten. Babarrunak eta morokilak jaten zituzten egunero. Gabonetan, Zerrajerak elikagai asko ematen zituen herrian. Sagarrak ez ziren inoiz falta etxean. Sardinak, antxoak eta txitxarroa ere egoten ziren.
Informazio gehiago: Gerraosteko elikagaiak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko tabakoa eta irina
Kontxita Izeta Legarda-ereño (1939)
Zestoa
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Baserrian ez zuten goserik pasa, baina kalean miseria zegoen
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Eztei-bidaiatik olioa kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Garia ira artean ezkutatuta
Jesus Astola Nafarrete (1933) Maria Pilar Astola Nafarrete (1939)
Legutio
-
Umetan umezain eta gosetuta
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar