Gerraosteko elikagaiak
Hizlaria(k): Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa baina errazionamendu txartela erabiltzen zuten. Babarrunak eta morokilak jaten zituzten egunero. Gabonetan, Zerrajerak elikagai asko ematen zituen herrian. Sagarrak ez ziren inoiz falta etxean. Sardinak, antxoak eta txitxarroa ere egoten ziren.
Informazio gehiago: Gerraosteko elikagaiak
Ekonomia gerraostean
-
Gose urteak; errotak itxita
Miel Etxeberria Zalbide (1939)
Astigarraga
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Irina lortzeko kontrola; animaliak gauez eta ezkutuan hiltzen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Hermanoetatik Fraideetara pezeta bat merkeago zelako
Justo Astui Imatz (1922)
Bermeo
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia