Gerraosteko elikagaiak
Hizlaria(k): Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa baina errazionamendu txartela erabiltzen zuten. Babarrunak eta morokilak jaten zituzten egunero. Gabonetan, Zerrajerak elikagai asko ematen zituen herrian. Sagarrak ez ziren inoiz falta etxean. Sardinak, antxoak eta txitxarroa ere egoten ziren.
Informazio gehiago: Gerraosteko elikagaiak
Ekonomia gerraostean
-
Bilboko salesiarretara ikastera joan, eta soroan beharrean
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Babarruna entregatu beharra
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Erosleek diru gutxi; merkataritza ikasketak
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Oiartzungo errotara
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Marianista ikasketak
Juan Leibar Guridi (1926)
Arrasate
-
1.200 pezetako isuna garia ez entregatzeagatik
Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Errenteriatik Nafarroako baserrietara jateko eske
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Kontrabandoa eta gero, fabrikara
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi