Gerra ostean goseari aurre egiten
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Gerra ostean goseari nola-hala egin zioten aurre. Esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Orduan zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean goseari aurre egiten
Ekonomia gerraostean
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Gerraosteko zailtasunak
Tere Eizagirre Irure (1944)
Zestoa
-
"Gota de leche", behartsuei laguntzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean, Arrasatera berriro
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz