Gerra ostean goseari aurre egiten
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Gerra ostean goseari nola-hala egin zioten aurre. Esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Orduan zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean goseari aurre egiten
Ekonomia gerraostean
-
Bilbora ikastera; politikarako harra piztu zitzaion
Jose Luis Alvarez Enparantza (1929)
Donostia
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Merkatu beltza
Xelextin Saroiberri (1919)
Urepele
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Kontrabando-laguntzaile eta fielatoa
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Etxeandin banatzen zuten errazionamendua
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere
Aintzane Telleria Madariaga (1931)
Bermeo