Gerra ostean goseari aurre egiten
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Gerra ostean goseari nola-hala egin zioten aurre. Esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Orduan zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean goseari aurre egiten
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Kupoa entregatu beharra eta gosea
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Errotatik bueltan "guardia zibilak" bidean
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Soldadutza (VI): ogia eta etxerako baimenak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Gerraosteko gosea
Eusebia Etxeberria Amiano (1920)
Gabiria
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Donostiako seminarioan greba egin zutenekoa
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Gerra garaian, errotak itxita
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio