Gerra ostean goseari aurre egiten
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Gerra ostean goseari nola-hala egin zioten aurre. Esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Orduan zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean goseari aurre egiten
Ekonomia gerraostean
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerraostean "karretero" eta estraperloan
Tiburtzio Olabe (1912)
Durango
-
Garia ehotzera Elorriora
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Uztaren zati bat eman ezinda
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Errazionamenduko ogia
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Gerraosteko luxuak
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Tren txikiko estraperloa III
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Mutil koskorra zenean Irurara joaten zen gauez irina eramatera
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza