Gerra ostean goseari aurre egiten
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Gerra ostean goseari nola-hala egin zioten aurre. Esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Orduan zer jaten zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean goseari aurre egiten
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta herriko kartzela
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Desterrutik itzuli eta praktikante jarraitu
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Karabineroek harrapatu, egurtu eta jenero guztia kendu
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Irabazitako diru apurra bestelako jakiak erosteko
Balentina Zabala Etxeberria (1936)
Errenteria
-
Estraperloa "Pamplonica"n
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Kontrabandoko tabakoa
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku