Estraperloa eta arrazionamendua
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko estraperloa. Oriora joaten ziren olio bila. Joxe Luisek kontatu du olioa nola eramaten zuten autobusean, eta behin hautsi egin zitzaiela. Oiartzunen azukrea ere bai. Arrazionamenduko kartila. Taloa. "Morokilloa". Artoa nola txikitzen zuten. Bi erreal litro esnea.
Informazio gehiago: Estraperloa eta arrazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
Epeleko errotara
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Menditik egurra ekartzeko zailtasunak
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar


