Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku
-
Errazionamendua ezagutu zuen Juakinak
Juakina Gaztelumendi Urdanpilleta (1940)
Lezo
-
Ogia estraperloan
Juli Berezibar Arabaolaza (1916)
Arrasate
-
Errotak itxi eta jendea argaldu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Bilbora ikastera; politikarako harra piztu zitzaion
Jose Luis Alvarez Enparantza (1929)
Donostia
-
Arrazionamendu-kartilla
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten
Elias Lete Larrañaga (1940)
Azkoitia
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan