Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Gauez errotara
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Errotak, irina eta kontrabandoa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Jende asko Araozko errotara gauez, estraperloan
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Urdanpilleta San Sebastian (1913)
Donostia
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun