Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Portugesak pasatzeko kontrabandoa
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Arrantzaleek arraina debalde
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Janaria lapurtzeko beldurrez
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku