Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Aitak baserritarrentzat egiten zuen lan
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Orbea eta Gabilondo Eibartik kanpora
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia