Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Uztaren parte bat entregatu behar
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Guardia Zibilen mantenua baserritarren ardura
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Kaletarrak baserrira, janari bila
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo