Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Milagros Zeberio Aranburu (1921)
Hernani
-
Ogi beltza gerra sasoian
Ricardo Duñabeitia Gandarias (1929)
Muxika
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Ogi zuria kontrabandoan
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Soldadu ez joateko medikua "erosi"; Karta bidezko komunikazioa
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi