Errotak eta ogi egitea
Hizlaria(k): Manoli Olaizola Alkorta (1917) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Errotak non zeuden. Berak joan beharra izaten zuen astoarekin. Kiloko hainbeste kentzen zuten errotan. Gero garia egiten hasi ziren. Amak ogia egiten zuen etxean. Geroago ogia panaderian egiteko eskubidea ere atera zuten. Santio errekan errota asko zeuden
Informazio gehiago: Errotak eta ogi egitea
Ekonomia gerraostean
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Entregatutako patatak eta orduko merkataritza
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Kontrabando kontuak
Maitere Jauregi Zubillaga (1943) Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Urdanpilleta San Sebastian (1913)
Donostia
-
Irina, estraperloa eta inspektoreak
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia