Errotak eta ogi egitea
Hizlaria(k): Manoli Olaizola Alkorta (1917) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Errotak non zeuden. Berak joan beharra izaten zuen astoarekin. Kiloko hainbeste kentzen zuten errotan. Gero garia egiten hasi ziren. Amak ogia egiten zuen etxean. Geroago ogia panaderian egiteko eskubidea ere atera zuten. Santio errekan errota asko zeuden
Informazio gehiago: Errotak eta ogi egitea
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrek garia zakuetan eramaten zuten errotara
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Txori-habi bila
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra osteko ibilerak errotara
Pantxi Treviño Agiriano (1926)
Elorrio
-
Gerra osteko kontuak
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua


