Errotak eta ogi egitea
Hizlaria(k): Manoli Olaizola Alkorta (1917) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Errotak non zeuden. Berak joan beharra izaten zuen astoarekin. Kiloko hainbeste kentzen zuten errotan. Gero garia egiten hasi ziren. Amak ogia egiten zuen etxean. Geroago ogia panaderian egiteko eskubidea ere atera zuten. Santio errekan errota asko zeuden
Informazio gehiago: Errotak eta ogi egitea
Ekonomia gerraostean
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Txerria isilka hil behar
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Gerra garaiko kontuak
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Baserriko jeneroa entregatu; errotak zarratuta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua tabernetan jasotzen zen
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Pakito soinu-jotzailea
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi