Errotak eta ogi egitea
Hizlaria(k): Manoli Olaizola Alkorta (1917) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Errotak non zeuden. Berak joan beharra izaten zuen astoarekin. Kiloko hainbeste kentzen zuten errotan. Gero garia egiten hasi ziren. Amak ogia egiten zuen etxean. Geroago ogia panaderian egiteko eskubidea ere atera zuten. Santio errekan errota asko zeuden
Informazio gehiago: Errotak eta ogi egitea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Goserik ez, hotza bai
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Baserritik kanpo lanean
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi