Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Errotak itxita
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Garia udaletxera
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Errazionamenduko ogia
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama