Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Errazionamenduko kartila, kaleko senideentzat
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Errazionamendu garaiko ogi beltza
Angeles Arantzeta Alberdi (1917) Maria Luisa Arantzeta Alberdi (1919)
Elgeta
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia
-
Goserik ezagutu gabekoa
Manuel Olasagasti Arriaga (1940)
Lezo