Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Baserritarrei dena errekisatzen zieten
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Txerria ezkutuan hil behar
Mari Karmen Urdangarin Letamendia (1926)
Hernani
-
Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Estraperloan oinarrizko jakiak erosten
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere
Aintzane Telleria Madariaga (1931)
Bermeo
-
Errotak eta ogi egitea
Manoli Olaizola Alkorta (1917)
Zarautz
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Estraperloan
Martzelina Kalzakorta Zenarruzabeitia (1931)
Mutriku