Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Errotara bizikletan
Pedro Eriz Arbulu (1925)
Elorrio
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Gerraosteko garai gogorrak
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Gerra osteko oroitzapenak
Benita Odriozola Aranberri (1936)
Azpeitia
-
Estraperloko bidea
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraosteko elikagaiak
Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932)
Arrasate
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Kupoa udaletxean entregatu beharra
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua