Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandista batekin izandako sesioa
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Txerria ezkutuan hil zutenekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Baserriak asko lagundu zien gerra denboran
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerraosteko miseria
Luis Asla Altonaga (1925)
Arrieta
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta


