Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Morroi eta neskameak etxean
Kepa Mondragon Jauregi (1934)
Aramaio
-
Goserik ez baina oso pobre
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gerra sasoian errotak zarratuta
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendua; Barrutin lurperatutako militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Nafarroara, irin bila
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Goserik ezagutu gabekoa
Manuel Olasagasti Arriaga (1940)
Lezo
-
Garia entregatu behar; ogia errazionamenduan
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Gose denborako kontuak
Milagros Zubillaga Solagaistua (1925)
Durango
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia