Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Errotara ezkutuan joan behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Kanpoan gauzak merkeago
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerraosteko errazionamendua eta etxeko gaiak entregatu beharra
Milagros Ugalde Lezeta (1920)
Eskoriatza
-
Soldadutzan lagunak uretara bota zituenekoa
Iñaki Lizaso Mendizabal (1935)
Azpeitia