Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Errotak itxi eta garia kendu
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Gerra ostea baserrietan, kalean
Eibar
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan
-
Poliziaren dendan pikuak lapurtzen
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Gerraostean goserik ez
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo