Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Hizlaria(k): Florentino Eizagirre Ayerza (1941) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten gose handirik pasa, baserrian hobeto eutsi zioten eta egoerari. Garai hartan arrautza asko jaten zuten; txerria ere jaten zuten, baina txerriaren zati onenak apaizari, medikuari... ematen zitzaizkion.
Informazio gehiago: Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Gerra garaian, artzainek negozioa
Enkarna Altzaga Iturriza (1920)
Irun
-
Errezionamenduko ogi gogorra
Margari Aizpurua Lete (1923)
Donostia
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Guardia Zibila baserria erregistratzen
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Aitari loteria tokatu zitzaionekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Muga
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze


