Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Hizlaria(k): Soledad Luno Arenaza (1922) Herria: Bermeo (Bizkaia)
Soledad beraien kaleko denda batera ogi bila joan zenean, kanoi batek apurtutako eraikineko zati batek hankan jo zuen. Italiarren ospitalera eraman zuten, Serrat lantegira. Handik ere zer jana eraman zuen etxera. Gose ikaragarria ezagutu zuen. Errazionamenduak ez zuen asko irauten.
Informazio gehiago: Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Errezionamenduko ogi gogorra
Margari Aizpurua Lete (1923)
Donostia
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Arrandegian lanean
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Txerria lurpetik atera
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate