Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Irina lortzeko bideak asmatu behar
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Garia kendu, artoa utzi
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Baba lasto artean ezkutatu
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Garia eta artoa entregatu egin behar
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Isuna patata ez deklaratzeagatik
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio
-
Gerraostean kaletarrak ere soroak lantzen
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Aita preso
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Nafarroara, irin bila
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia