Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Gariaren hainbesteko bat udalari
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Tabakoa; purua; pipa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Gerra ondorengo egoera: euskararen erabilera; gosea
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar