Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Lasa Odriozola (1924)
Beasain
-
Osabaren etxean kontrabandoa
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Hamar urterekin estraperloan
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
"Jan eskasia"
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Metxazko metxeroa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Gerraostea: errazionamendua eta kupoa
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Estraperloan oinarrizko jakiak erosten
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta