Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten

Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten <p>Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.</p>

Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Herria: Aduna (Gipuzkoa)

Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.

Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten

Ekonomia gerraostean