Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Burgostik ogia ekartzen
Iñaki Larrañaga Vitoriano (1915)
Aramaio
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Lehengo bizimodu umila
Maria Pilar Galparsoro Andueza (1921)
Legazpi
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Ogi zuria vs beltza
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Frankismo garaiko lan-giroa
Antonio Irazola Altuna (1924)
Bergara
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia