Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Bildotsak estraperloan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Juan Berezibar Ibabe (1930)
Arrasate
-
Estrapeloa eta gosea
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Garia entregatu beharra
Isabel Kerejeta Garmendia (1916)
Legazpi
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Kaletik tripa-truke lanera etorritakoak
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga