Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Arraiketan
Ebaristo Genbelzu Sansinenea (1925)
Hernani
-
Garia gerra ostean
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Ogi klaseak: fotak. Grabadoreentzat ogi berezia
Esteban Justo Larrañaga Argarate (1913)
Eibar