Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Garia ehotzeko osabak ekarritako makina
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Gernika gorriek erre omen zuten
Gurutz Ganzarain Ansa (1927)
Andoain
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Adora Osa Arrizabalaga ()
Zumaia
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Algarrobak harrapatu eta jan
Boni Egibar Albisu (1940)
Lezo
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Umeak astoarekin errotara; estraperloa
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia


