Lana soman (destajuan) egiten zen
Hizlaria(k): Juli Bedia Iriarte (1919) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Hasieran, Irungo Palmera lantegiak hartzen zien ekoizpen guztia. Geroago, merkataritza-agenteen bidez saltzen zituzten urkilak. Kontabilitatea Juliren ardura zen. Lana somara (destajuan) egiten zen, eta egunean seitik hamabi pezetara irabazi ahal izaten zuten langileek.
Informazio gehiago: Lana soman (destajuan) egiten zen
Ekonomia gerraostean
-
Emakumeak ez zuten erretzen ezta tabernatan sartu ere
Mari Ardanza Azkarate (1927)
Durango
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Errazionamenduaren funtzionamendua
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Gerra ondoko elikadura
Maritxu Arbelaitz Arruabarrena (1926)
Irun
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango


