Taloak bai, baina txorizorik gabe
Hizlaria(k): Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean kalean gose handia pasatu omen zuen jendeak. Auzoan ere izan omen ziren arazoak gosearekin. Tremesa pusketak alde batetik bakarrik bustitzen zituzten urdaiaren koipean, bestela amona haserretu egiten zen eta. Txerria hazteak asko laguntzen zuen etxean jatekoa izateko. Taloa ia egunero jaten zuten, koipetan bustita edota esnetan zopatuta.
Informazio gehiago: Taloak bai, baina txorizorik gabe
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Miaketa eta beldurra
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Urdanpilleta San Sebastian (1913)
Donostia
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Errazionamendua
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Yeregi lantegian lanean
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia