Taloak bai, baina txorizorik gabe
Hizlaria(k): Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean kalean gose handia pasatu omen zuen jendeak. Auzoan ere izan omen ziren arazoak gosearekin. Tremesa pusketak alde batetik bakarrik bustitzen zituzten urdaiaren koipean, bestela amona haserretu egiten zen eta. Txerria hazteak asko laguntzen zuen etxean jatekoa izateko. Taloa ia egunero jaten zuten, koipetan bustita edota esnetan zopatuta.
Informazio gehiago: Taloak bai, baina txorizorik gabe
Ekonomia gerraostean
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerraostean, baserriko jeneroa entregatu behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Goserik ez zuten pasatu gerra ostean
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Estraperloa eta herriari entregatzea
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo


